Associació Down Lleida

Us presentem el podcast de Down Lleida Amb tu, inclusió.

Octubre 2021: En aquest primer episodi parlem de la creació de DOWN LLEIDA, va ser constituïda el 22 d’abril de 1995 com entitat sense ànim de lucre. Conversem amb la primera presidenta de l’entitat Pilar Sanjuán; i l’actual presidenta Olga Parés. També parlarem amb l’Antonio i la Carme, pares d’en Tonet, us expliquem la seva història de vida. 

 

Desembre 2021: Un any més Down Lleida presenta el calendari solidari, cada any la temàtica canvia, enguany han visitat 12 castells de tot el territori Lleidatà. El dia que fan les fotos és una festa per a tothom qui es converteix en model! Els donatius aconseguits serveixen per continuar donant servei a moltes activitats que fan a l’associació.

Febrer 2022: Maribel Moncasí és l’entrenadora de l’Àngela Mora, la primera persona amb síndrome de Down que participa en un campionat d’Espanya de gimnàstica.
El camí no ha estat fàcil, elles han trencat el sostre de vidre perquè altres persones amb diferents capacitats puguin fer allò que es proposin amb treball i constància.

 

Març 2022: El desembre del 2011, l’Assemblea General va designar el 21 de març Dia Mundial de la Síndrome de Down. Per commemorar aquesta data, la setmana del 19 al 27 de març hi ha diferents actes per fer visible la síndrome de Down i totes les activitats que fa l’associació a Lleida. En parlem amb Olga Parés, presidenta de Down Lleida i Pilar Agustín, Tècnica de comunicació de Down.

Abril 2022: L’estimulació infantil és molt imporatnt i si el teu infant té un diagnòstic, encara més. Ajudar les famílies amb nens i nenes amb síndrome de Down és la tasca de l’Idoya Pinilla, fisioterapeuta neuropedipatrica i Alicia Romero, professora de psicomotricitat. 

 

Maig 2022: A l’arribar a Mi NovAliança de Lleida et reben la Meri i la Maria, dos persones de l’Associació Down Lleida, que treballen a la clínica en atenció al usuari. Això és possible gràcies al projecte d’inserció sociolaboral a l’empresa ordinària ‘Integra XXI’. Coneix més sobre aquest projecte en el podcast d’aquest mes. 

 

Juny 2022: El projecte Desperta’t és un espai d’aprenentatge format per persones joves amb capacitats diverses, on poden millorar l’autonomia. La finalitat d’aquest projecte és la d’acabar decidint com, on i amb qui volen viure en un futur.  

 

Agost 2022: A Down Lleida hi ha un grup de germans i germanes que es troba de forma periòdica per tal de posar en comú punts de vista, impulsar noves activitats i compartir experiències, en parlem amb Yolanda Ariza, germana de l’Anna i Etna Moreno, germana de l’Iker.


Setembre 2022: Què fan els padrins i padrines de persones amb sindrome de Down? Com han viscut aquesta experiència? La Mariví Chacon en parla amb el Julio Sanjuán i la Conchi Teruel.

.

Octubre 2022:Gaudir del temps d’oci és un dels aspectes fonamentals en el concepte de qualitat de vida. A Down Lleida organitzem activitats d’oci i lleure utilitzant els recursos ordinaris i acompanyats per persones voluntàries. 

.

Novembre 2022: A Down Lleida disposem d’una àmplia oferta d’activitats: expressió musical, poesia, bàsquet o sortides d’oci. Ens ho expliquen en Jordi Garcia, soci de Down Lleida i Eva Betbesé, coordinadora pedagògica de Down Lleida.